Németh Lajos-díjat adták át Dr. Bordács Andrea intézetigazgatónak 2014. március 14-én a budapesti Szépművészeti Múzeumban

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetéseket, művészeti és szakmai díjakat adott át 2014. március 14-én a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

 

A miniszter ünnepi beszédében elmondta, 1848-49 öröksége azt üzeni számunkra, hogy vagyunk valakik és ezt meg is akarjuk mutatni a világnak. De fontos, hogy ezt ne csak másoknak akarjuk bebizonyítani, hanem magunkat is inspiráljuk. A szabadság és a magyar szabadság ugyanis inspiráló.
 
„Szabadság és kultúra édestestvérek, akkor alkotunk nagyot és jelentőset, ha nem kötnek béklyóba külső kényszerek.” – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.
 
Az elismerések odaítélésének rendszere a szakmai szervezetekkel való együttműködés egyik legfontosabb területe. A díjakra javaslatot tevő bizottságok tagjait a miniszter a szervezetek jelölései alapján kérte fel. A döntéseknél Balog Zoltán minden alkalommal a bizottságok javaslatai alapján hozta meg a döntését.
 
Németh Lajos-díjat adott át a kortárs képzőművészet, iparművészet, design, építészet területén végzett kiemelkedő művészettörténészi, műkritikusi, kurátori tevékenység elismerésére, Dr. Bordács Andrea, szerkesztő, főiskolai docens, igazgató részére.

 

Kolléganőnknek szívből gratulálunk a szakmai kitűntetéshez!

Linkek:

Kapcsolódó hírek: